Uhapšen v.d. odgovornog lica “Erozije“

Uhapšen v.d. odgovornog lica “Erozije“

0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, uhapsili su vršioca dužnosti odgovornog lica društveno-vodoprivrednog preduzeća “Erozija“. Lj.B. (1954) iz Knjaževca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio tri krivična dela zloupotreba položaja.

Sumnja se da je Lj.B. od marta do juna 2016. godine, po osnovu obavljenih poslova kod Rudnika bakra Majdanpek, zaključio ugovore o asignaciji za isplatu zarada na osnovu kojih je Rudnik izvršio uplatu od 1.159.829,00 dinara na tekuće račune fizičkih lica iz razloga što je u navedenom periodu tekući račun “Erozije“ bio u blokadi.

Na taj način, osumnjičeni je pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 280.984,00 dinara, dvojici radnika “Erozije“ 878.845,00 dinara, za koliko je oštetio to preduzeće, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Do ovog hapšenja došlo je u opsežnoj akciji Ministarstva, sprovednoj u više gradova Srbije usmerenoj na sprečavanje i suzbijanje finansijskog kriminala i korupcije.

POSTAVI ODGOVOR